Уважаеми читатели на Gol.bg, започваме да ви представяме новата ни рубрика "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сета е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Публикуваме материала на Дениз Андреас Молитор, който се е спрял на ролята на "работната пчеличка" Серхио Бускетс в Барселона.

Изпращайте и вашите материали на info@gol.bg.

 

На всеки почитател на футбола му е ясно, че сърцето на Барселона е полузащитата и когато тя не функционира по обичайния начин, страда целият отбор.

Когато играч като Серхио Бускетс не е в форма, или бива успешно изолиран от противника, то проблемите за Барселона започват. Серхио е по-малко забележим на терена и човек с просто око не би видял и разбрал всичко това, което той прави на терена.

Серхио не прави нито вълшебни, нито пък атрактивни неща, а по-скоро ползотворни. Ползотворни едновременно и за нападателите, и за защитата, и за Андрес Иниеста и Иван Ракитич.

Погледът, който има Серхио над играта, проследяването на ситуацията , предвиждането й за няколко движения напред, пласирането му, контрола над коженото кълбо и не на последно място - отличният му пас.

Всичко това улеснява до максимум съотборниците му. Централният бранител Жерард Пике знае, че Серхио е там в готовност да спре във всеки един момент атаката на противника. Капитанът Иниеста знае, че може спокойно да разиграва на тики-така със Серхио.

Меси знае, че Бускетс ще му я подаде в точното време, на точното място. Барселона така и не намира адекватен заместник на Серхио, реално не разполагат с резерва, която да влезе в 70-ата минута в игра и да не се усети липсата му.

Дори след напускането на легендарния Шави не се усети толкова празнота, колкото се усеща при отсъствието на Серхио дори за един двубой.

Ако Андрес Иниеста е с диригентската палка на терена, то Серхио Бускетс е пианистът и целият отбор на Барса изглежда като Виенската филхармония.

 

Дениз Андреас Молитор, специално за рубриката на Gol.bg "Фен зона"