Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме новата ни рубрика "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Публикуваме материал на Красимир Колаков за снощното поражение на Барселона с 0:4 от Пари Сен Жермен в Шампионската лига.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

 

Дългото чакане за завръщането на Шампионска лига свърши. Отминаха празниците, някои отбори имаха възможност да си починат, други - не. И както се казва - време е за екшън. Снощи на "Парк де Пренс" наистина имаше екшън. Беше страшно. Взривоопасно. ПСЖ размаза Барселона не само с игра, но и с резултат – 4:0. Едва ли някой е очаквал ПСЖ да победи, още повече толкова убедително. Обаче ги има и такива мачове, нали това му е хубавото на футбола. Екшъни като този снощи са за историята.

Но нека не обръщаме внимание на играта на двата отбора. Разбира се, има какво да се каже и то наистина много, но нека обърнем внимание на един друг фактор, който между другото, е много важен за един футболен отбор – медиите. Снощи, а и днес, и може би през следващата седмица – две, ще се изпише много за този мач. Не ви ли прави впечатление как един процес се повтаря и повтаря след всяка колосална загуба на Барселона? Край на династията, ерата, цикълът се затваря и какво ли още не. Да, наистина ги има и тези моменти, но вече става банално. След всяко слабо тримесечие, слаб мач (загубен с много голове разлика), слаб сезон, да не кажа без трофей, се изписва толкова много за тази прословута ера, която уж приключи.

Няма да се връщаме много назад във времето. През сезон 2012/13 Барселона загуби с 0:4 от Байерн Мюнхен на "Алианц Арена". Във втория мач между двата отбора, игран в Испания, Барселона отново загуби, отново колосално – 0:3. Общ резултат – 0:7. Само ще вметна, че отборът на покойния Тито Виланова стана шампион на Испания със скромните 100 пункта. Край на ерата. 

Добре, след Тито Виланова на треньорския пост пристигна Тата Мартино. При него Барселона печели само Супер купата на Испания. Все пак и това е нещо, колкото и незадоволително да е за Каталунците. След Тито Виланова пристигна Луис Енрике. Ще кажа само, че при него отборът печели втори требъл в историята и за малко отново 6 от 6 възможни трофея. Никой отбор няма два требъла комплект във витрината си, камо ли шест спечелени титли в един сезон. Край на ерата.

Ако след всеки край на всяка нова ера за Барселона се случват такива неща – требъл, например. То нищо лошо не се е случило, просто загуба. Иниеста го каза най-добре. Край на ера има когатo си в поредица от 3-4 сезона без титла. Излишно е да се говори повече, просто няма смисъл. Двата отбора ще си направят анализите, ще се отърсят от шока (за Емери шок от радост, за Енрике не чак толкова ), и днес играчите ще бъдат на тренировка както си му е редът. А какво ли ще е ако Барселона успее да отстрани ПСЖ, явно новата ера ще е започнала.

Красимир Колаков, специално за Gol.bg