Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме нов материал на Пламен Живков. Той пише за любовта си към ЦСКА и за предстоящото "Вечно дерби".

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg

Предстои мач №1 в българския футбол, наричан още и "Вечното дерби". Това е така, защото се срещат първият и вторият и като постигнати резултати и отличия в историята, и като брой на привърженици, и като обект на обществен интерес. Всеки знае кой е първият и кой вторият. 

Допълнителен заряд дава и противопоставянето на две идеологии и два мирогледа, които се олицетворяват от двата клуба. През годините и ние и те сме сменяли юридически регистрации, форми на организация и дори имената си, но винаги сме били ясно разпознаваеми със своята същност. От едната страна заставаше гордият носител на славни вътрешни и международни успехи, постигнал всичко с талант, труд и строг армейски ред и дисциплина.

От другата страна - вечният галеник на всички власти, любимецът на футболните ръководители и съдии, комплексиран от нас дълбоко още от първата ни титла през 1948 година, измъкната изпод носа им точно когато се бяха нагласили да властват дълги години, подкрепяни от тогавашното държавно ръководство.

Комплекс, който се задълбочи неимоверно с времето вследствие на продължителното ни превъзходство и европейската ни известност. Комплекс, довел до безсилие и породил многобройни непозволени удари под кръста от тяхна страна.

Това е мач, който не бива да се пропуска, ако си истински любител на футбола, да не говорим пък, ако си Армеец. Много хора тръгват от цялата страна с цената на жертва на време, семейни ангажименти и пари. Много други страдат от това, че са в чужбина или са възпрепяствани по финансови или здравословни причини. Те ще бъдат пред телевизорите и ще преживяват с цялото си сърце случващото се на терена.

Но главата не ми побира как може да живееш в София и да не идеш на този мач! Ще стане празник! Нека се включим в него!

Материал на Пламен Живков