Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Материалите ви ще бъдат публикувани в сайта, като авторските права остават в полза на Gol.bg.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. С най-добрите и талантливи от вас ще изготвим и специални блиц-интервюта.

Днес публикуваме нов материал на Александър Линдарев. Той прави съпоставка между Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Ще обърна внимание на една тема, която вече повече от 7-8 години не спира да циркулира из пространството. „Меси или Роналдо?” Ще изкажа личното си мнение, като привърженик на футбола. Тук е ясно, че феновете на Барселона или на Реал Мадрид, имат огромни предразсъдъци и преценката до голяма степен им е замъглена.

Първо искам да кажа, че и двамата са уникални футболисти. Велики са и е истинска привилегия, че живеем във време, в което можем да се наслаждаваме на играта им. Дребните закачки и заяждания винаги ще присъстват във фолклора, но това е истината. Все пак ще се опитам да направя по-детайлна характеристика и на двамата.

Кристиано Роналдо - още когато пристигна в Манчестър Юнайтед се усети, че този блед младеж (по онова време) е специален. Упорит, талантлив, работлив...всеки в клуба се радваше и се наслаждаваше на прогреса и развитието на този талант!

За кратък период от време, Роналдо се превърна в лидер. Лидер на клуб, като Манчестър Юнайтед, мисля че е ясно за какво става въпрос. А трансферът в Реал Мадрид и успехите там...едва ли имат нужда от коментар. Капитанът на Португалия изведе своята страна и до Европейския връх! Роналдо е истински пример и голям лидер!

Лионел Меси - за неговия талант, думите са малко и не стигат, за да бъде описан. Истински феномен, който обаче не може да се превърне в лидер! Меси е изваждал Барса много пъти от затруднени ситуации, но лидерските му качества - липсват!

Барселона игра фантастично в някои от последните години, но всичко се дължеше на сплав от много компоненти. В нито един момент, Меси не се превърна в лидер на клуба. Красноречив пример е Аржентина, където той не успява по никакъв начин да се докаже и дори „Гаучосите” бяха на прага да гледат Световните финали по телевизията.

Това е големият минус на Меси, спрямо Роналдо. Но все пак...няма идеални хора на тази земя. Аз се наслаждавам на играта им и съм щастлив, че живея в тяхното време!

Александър Линдарев