Сърбия се докопа до ценна точка при гостуването си на Уелс и запази второто място в група "D" на световните квалификации. Звездата на "драконите" Гарет Бейл даде преднина на своя отбор през първото полувреме, но късен гол на Александър Митрович спаси комшиите от загуба в Кардиф.

Домакините имаха предимство през по-голямата част от мача и трябва много да съжаляват за изпусната победа, след като секунди преди изравнителния гол Бейл удари гредата и пропусна шанса да довърши съперника.


В началото на мача домакините успяха да задържат повече топката, но сърбите бяха добре подредени в своята половина. В 10-ата минута Гарет Бейл се озова на добра позиция фронтално на дъгата на наказателното поле, но стреля с по-слабия си десен крак и не можа да намери вратата.

В 17-ата минута дойде първата чиста възможност за сърбите. Душан Тадич ценртира от корнер, а Бранислав Иванович стреля с глава, но топката бе изчистена от голлинията. Малко след това капитанът на Уелс Ашли Уилямс самоотвержено с глава изби мощен удар на Тадич, който можеше да порази вратата на Уейн Хенеси.

В 30-ата минута Уелс поведе в резултата след груба грешка в сръбската защита. Настасич подари топката на Робсън-Кану на фланга и нападателят намери Гарет Бейл, който от границата на наказателното поле простреля Стойкович.

Малко след това бърза конта можеше да доведе до втори гол за домакините, след като Бейл качи топката на главата на Робсън-Кану, но нападателят стреля покрай вратата. В края на полувремето Хенеси спаси бомбен удар на Неманя Матич от дистанция и запази преднината на своя тим до почивката.

След почивката отново Бейл се оказа главна заплаха за гостите. Звездата на уелсците се пробва от пряк свободен удар, но този път Стойкович опази вратата си. Домакините продължиха да държат инициативата, макар сърбите да даваха по-сериозен отпор, след като трябваше да търсят изравнителен гол. Атаките на комшиите обаче бяха твърде безидейни, особено в последната фаза.

В 70-ата минута сърбите имаха претенции за дузпа, след като Джо Алън игра с ръка на границата на наказателното поле, но реферът Ундиано Майенко проспа положението. В 85-ата минута Бейл можеше да довърши съперника с втори гол, но удари страничната греда.

При следващата атака Сърбия шокира домакините с изравнителен гол. Поредното центриране на Рукавина намери Митрович, който с помощта на гредата направи Хенеси безпомощен - 1:1. До края и двата отбора се опитаха да стигнат до победен гол, но резултатът остана непроменен.

Уелс - Сърбия 1:1

1:0 Бейл 30
1:1 Митрович 86

Уелс: Хенеси, Гънтър, Честър, Уилиямс, Тейлър, Алън, Ледли (84 - Едуардс), Рамзи, Бейл, Воукс, Робсън-Кану (68 - Лоурънс)

Сърбия: Стойкович, Рукавина, Иванович, Максимович, Насташич, Обрадович, Костич (70 - Катай), Матич, Миливойевич, Тадич, Митрович  (88 - Гудел)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2k9oDSsh2ao" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>