Бившият нападател на Лудогорец Джонатан Кафу е доволен от решението си да премине във френския Бордо.

Кафу беше продаден за 6 милиона евро на клуба от Лига 1 през август след два сезона в състава на разградчани. 

"Евертън, Уест Хям и Лестър ме следяха, което показваше, че съм на прав път. Дойдох в Бордо, защото френското първенство е третото най-добро в света след английското и испанското. Мисля, че взех правилното решение, защото сега с идването на Неймар интересът от страна на медиите към Лига 1 се увеличи многократно. Бордо е голям клуб. Отборът винаги се бори за титли. Има доста нови момчета, но мисля, че ще стигнем далеч. Искаме да се класираме за Шампионската лига", заяви Кафу.

Той коментира, че не е имал големи проблеми с адаптацията. "Когато за първи път напуснах Бразилия, за да отида в Лудогорец, шокът за мен беше голям. Но вече съм в Европа от две години и смяната на държавата беше много по-лесна. Адаптацията ми беше много бърза. Още повече, че в състава има няколко бразилци (б.а. четирима) и се разбираме много добре. Малкълм говори много добър френски и ни помага във всичко. По-лесно е в сравнение с България, където градът беше с 25 хиляди жители. Тук има всичко, дори плаж", каза Кафу.

Бордо е трета във временното класиране на Лига 1 с 15 точки, като няма загуба в първите си седем мача от сезона. Кафу пък се разписа за първи път през миналия уикенд при успеха с 3:1 над Гинган, а в събота предстои гостуване на фаворита и лидер в подреждането Пари Сен Жермен.

"Мачът ще бъде много специален. Всеки футболист мечтае да играе срещу ПСЖ, защото Неймар е там, освен това Маркиньос, Тиаго Силва, Верати и Кавани. Интересът ще бъде голям. Ние с всеки мач подобряваме представянето си и ще търсим победата", коментира още Кафу.