Черно море успя да постигне изключителна победа с 3:2 над Славия в двубой от 10-ия кръг на "А" група, който се игра на стадион "Тича" във Варна.

Домакините започнаха по-добре срещата и надиграха "белите" през първото полувреме на мача.

Още в 5-ата минута Дани Георгиев откри резултата за "моряците", след като получи страхотен пас от Георги Божилов. Бившият футболист на ЦСКА получи висока топка,  спря си я на гърди, финтира стража на гостите Стефано Кунчев, и без проблем реализира.

Като цяло през първото полувреме домакините владееха инициативата, но през втората част ролите се размениха, макар и само временно.

Гостите от Славия започнаха по-добре второто полувреме и в 48-ата минута Виктор Генев успя да изравни резултата.

Юношата на Левски получи много добро подаване от Илиев и не срещна затруднения да продолее Илко Пиргов с удар от няколко метра.

В 57-ата минута Галин Иванов направи обрата в двубоя пълен. Той се възползва от груба грешка в защитата на домакините и с удар от близо вкара втория гол за Славия, с който "белите" успяха да обърнат мача.

Момчетата на Велизар Попов обаче не се предадоха и съумяха да изравнят. В 69-ата минута Георги Илиев с удар от няколко метра успя да възстанови статуквото.

Бившият национал се възползва по най-добрия начин от страхотната работа на Дани Георгиев и Адемар, които буквално поставиха в "джобовете" си отбраната на гостите.

В 80-ата минута се заформи голям скандал на терена, след като Галин Иванов и Адемар почти се сбиха и се наложи реферът да им показва червени картони.

Шест минути по-късно червеният цвят видя и Дениран, който влезе грубо на Георги Илиев и също бе изгонен. Това стана, след като получи втори жълт картон.

По всичко си личеше, че срещата ще завърши с равенство, но в 89-ата минута Сашо Александров се възползва по най-добрия начин от центриране на Георги Илиев от фаул и донесе победата на Черно море.

ЧЕРНО МОРЕ - СЛАВИЯ  3:2
[1:0] Георгиев 5'
[1:1] Генев 48'
[1:2] Г. Иванов 57'
[2:2] Г. Илиев 69'
[3:2] Александров 89'

ЧЕРНО МОРЕ: Пиргов, С. Александров, Дяков, Ал. Александров, Г. Илиев (к), Маркес, Д. Георгиев, Димов, Божилов (58 - Адемар), Атанасов (59 - Николов), Юруков (68 - Жардел)

СЛАВИЯ: Кунчев, Дреновички, Генев, Дениран, Й. Петков, Киков (46 - Димитров), Иванов, И. Илиев (78 - Дюлгеров), Колев (77 - Божов), Христов, Пеев;

Стадион: "Тича", Варна

ЖК: Атанасов (ЧМ), Петков, Дениран, Киков, Христов, (С)

ЧК: Адемар (ЧМ), Дениран, Г. Иванов (С)