Халфът на Славия Галин Иванов спечели за първи път в кариерата си отличието "Футболист на кръга" в "А" група. Той събра 18 гласа от 22 възможни за XII кръг на първенството.

В него белите завършиха наравно 2:2 с Левски като домакини. Галин подаде за първия гол на Славия и вкара втория.

След Иванов в тройката се наредиха Четин Садула от Калиакра и нападателят на Локомотив (Пд) Базил де Карвальо.


- Г-н Иванов, няма как да не сте доволен от наградата и представянето ви в мача с Левски?

- Да, наистина съм радостен от признанието. Първо искам да благодаря на всички, които са дали гласа си за мен. Това е първата ми награда и се надявам да не е последна. Заслужавахме да спечелим мача с Левски, но футболът е интересна игра и сините успяха да ни изравнят в последните минути. Този резултат е разочарование за нас, но се надявам да се учим от грешките си и да вървим напред.

- Каква е причината Славия да показва добър футбол и да играе успешно срещу водещите отбори в "А" група, а да не се представя така в срещите с по-слабите?
- Може би мотивацията ни е различна, когато се изправяме срещу Левски, ЦСКА и другите така наречени грандове на България. И аз не мога да си обясня защо не е така и срещу по-малките отбори. Трябва да работим в тази насока и да се поправим, за да не се получава повече така.

- Бившият ви треньор Велислав Вуцов заяви преди време, че ще направи всичко възможно да промени манталитета ви на резерва. Сега Емил Велев разчита много на вас.
- През миналия сезон не бях резерва. Имах едва два-три такива мача, в които не започвах като титуляр. Не искам да се връщам назад и да коментирам думи на други хора. Тренирам здраво, работя всеки ден и се боря за титулярното си място. Радвам се, че
г-н Велев разчита на мен. Искам да се развивам и да вървя нагоре.

- Какво значи за вас нагоре?
- Трансфер в чужбина и естествено място в националния отбор на България. Ясно е, че това са двете неща, към които се стреми всеки един футболист тук.

- Това означава ли, че у нас ще играете само за Славия?
- Не мога да обещая такова нещо. Зависи от много неща. Но предпочитам да продължа зад граница, отколкото тук в някой от водещите ни отбори. Нямам конкретно желание в кое първенство да играя. Просто искам да бъде извън България. Тук нещата вървят надолу.

- Кое е любимото ви първенство в чужбина? Има ли отбор и футболист, на които се възхищавате най-много?
- Разбира се, че има. Най-добрият футбол се играе в Примера дивисион. Любимият ми отбор е Реал (Мадрид), а футболистът се казва Кристиано Роналдо.

- Голът, който вкарахте на Кирил Акалски в неделя, ли е най-красивият в кариерата ви и беше ли планувано това салто, с което отпразнувахте попадението?
- Бях много радостен, след като топката влезе в мрежата на Левски, но не бях планувал как да изразя тази радост. Дойде ми отвътре за салтото и го реших на момента. Иначе имам същия гол и с левия крак. Това попадение падна, когато треньор ни беше Стевица Кузмановски. Но голът в неделя ми е много ценен, защото все пак е срещу Левски, срещу най-добрия отбор в България. Не вкарах на Академик, а на сините и няма как това попадение да не ме топли.

- Какво ви каза треньорът Емил Велев преди дербито, което бе по-специално за него?
- Той беше много кратък в разговорите си с нас преди мача. Не говореше много, но беше настървен и предаде това на нас, футболистите. Пролича си на терена.

- Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви след дербито с Левски, че заслужавате бой вместо премии?
- Ами донякъде е прав. Почти бяхме спечелили мача и позволихме да ни изравнят в самия край. Нормално е и той, и ние да не сме доволни.

- Как ще коментирате информациите, че вашият капитан Йордан Петков е много близък приятел с Георги Иванов-Гонзо и едва ли не заради това направил дузпата в края на двубоя?
- Това са несериозни работи. Няма никакъв смисъл да коментирам подобни приказки.

- Какво се промени в Славия в сравнение с миналия шампионат, за да играете така добре срещу лидерите? През последното първенство загубихте домакинствата си на Левски и ЦСКА. Сега бихте червените и изпуснахте сините за две минути.
- Мисля, че се дължи на нашето израстване. Нормално е да се развиваме с всяка една година. Хвърлихме се здраво в дербитата и е радостно, че не загубихме срещу ЦСКА и Левски. Славия е изграден отбор като колектив. Няма кой знае какви звезди, но играем добре. Надявам се, че ще продължаваме в същия дух. Дано да е така и през пролетта. Надявам се да вземем и нови попълнения през паузата на шампионата.

- Къде виждате Славия в крайното класиране и кой ще бъде шампион?
- Трудно е още отсега да правя прогноза къде ще завършим, но искрено се надявам да намерим място в тройката. Това са целите пред Славия този сезон. Шампион? Не бих се наел да споменавам кой ще стане първи. Има много кръгове до края.

- Жребият за 1/16-финалите за Купата на България отреди Славия да гостува на Лудогорец в Разград. Очакванията ви от тази среща?
- Много добре знаем какво ни чака. В предните години отпаднахме от отбори като Чавдар (Етрополе) и Ботев (Криводол). Мисля, че сега сме си взели поуки и отиваме на война срещу Лудогорец в Разград. Много важен мач за Славия и се надявам да се поздравим с успех.

- Получихте някаква контузия по време на мача с Левски. Вече всичко наред ли е?
- Не тренирах във вторник, но вече се включих в заниманията на отобора. Няма проблеми. Ще бъда на линия за следващия двубой на Славия.

- Преди началото на сезона бяхте на проби в германския Ерцгебирге Ауе. Защо не се стигна до трансфер?
- Доколкото знам, шефовете тогава не се разбраха с ръководството на германците. Това е причината да не премина в този отбор.

"7 дни спорт"