След като треперехме, че злите сръбски фенове могат да дойдат и в София, ние показахме, че не сме кой знае колко по-достойна публика от тях. По време на снощната контрола, загубена с 0:1, шепата наши запалянковци решиха да се правят на мъже и запяха "Убий сърбина" и "Сърбите на върбата" след изпълнението на съседския химн.

Това не остана незабелязано от репортерите на гостите и днес излизащият в Белград "Спортски журнал" посвети дописка на ограниченото мислене на част от феновете, които явно не могат да надскочат балканския си синдром.

"Шокиращо за нас беше поведението на българските навиячи в началото на двубоя - съобщава изданието. - След началото на сръбския химн на стадиона се чуха скандирания като "Убий сърбина!" и "Сърбите на върбата". Това е недопустимо..."

Твърде вероятно е случаят да бъде докладван на ФИФА и УЕФА, стана ясно по-късно. Нищо чудно да ни изтресат с някоя глоба за расизъм, ако не и с нещо по-тежко.

За самия мач "Спортски журнал" коментира, че е започнал с отворена игра и от двата съперника. "Въпреки това в първите 15 минути нямаше ситуация за гол. Хората на Владимир Петрович се държаха добре на терена. След това имаше някои положения, но Михайлов и Йоргачевич се справиха с предизвикателството пред тях", казва изданието.

"Спортски журнал" хвали "Орлите" за показаното през втората част. "След почивката националният тим на Сърбия заигра по-уверено и успя да вкара гол към края. Той стана след отлична комбинация, при която Никола Жигич надбяга българската отбрана и би покрай Михайлов - 0:1".



Ако имате силна позиция относно поведението на българските фенове и искате хиляди фенове да прочетат вашия коментар или анализ, изпратете го до рубриката ни "Читателски статии".