Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за пореден път успя да спечели приза за най-добър футболист на годината.

29-годишният таран взе за седми път наградата и е абсолютен рекордьор в това отношение.

Определено в последно време играта на Митко върви наистина доста добре и напълно заслужено нападателят отново бе оставен от журналистите на върха.

До последно бе под въпрос визитата на нападателя, но той все пак успя да пристигне в България, в компанията на своя мениджър Емил Данчев.

"Чудех се какво да кажа пред толкова много хора, които са събрани на едно място. Искам да благодаря на хората, които гласуваха за мен. Радвам се, че отново съм тук. Успехите не омръзват, сигурно го знаят всички присъстващи в залата", заяви Бербатов.

"Не гласувайте повече за мен за Футболист на годината. Искам да дам път на младите. Искам обаче да кажа защо Христо Стоичков е толкова голям. Еми защото той знае, че е постигнал всичко това, а то не е никак малко, благодарение на своите треньори, съотборници и предшественици. Наградата си е награда, но ще се радвам след церемонията да седна и да поговоря с всички вас, да вдигнем тост и да науча по нещо от всеки един", добави нападателят.

Втори в класацията остана нападателят на Газиантепспор Ивелин Попов, който не успя да дойде на церемонията да си вземе приза и организаторите го връчиха на брат му.

Трети пък остана вратарят на Твенте Еншеде Николай Михайлов, който обаче също не успя да пристигне на събитието.

Неговата награда взе баща му Борислав Михайлов, който благодари от името на сина си.

Ето и останалите призьори:

Награда за принос към развитието на българския футбол получи отборът на Чавдар Етрополе. Христо Стоичков връчи лично приза на директора на школата Спас Джевизов.

Награда за най-красив гол на годината получи халфът на Левски Владимир Гаджев за попадението, което вкара на френския Лил.

Награда за най-добър вратар на годината получи новото попълнение на руския Криля Советов Райс Мболи, който обаче не успя да присъства на церемонията и Венци Стефанов изрази благодарностите си, вместо него.

Награда за най-добър полузащитник получи Тодор Янчев, който също не успя да присъства лично на церемонията и Милен Радуканов взе наградата от негово име.

За най-добър защитник бе избран бранителят на Литекс Николай Бодуров, който имаше много силна година, в която стана шампион с тима си и проби в националния отбор.

За най-добър нападател бе избран звездата на Левски Гара Дембеле. Той не успя да присъства на церемонията и Сашо Александров взе приза вместо него.

За най-прогресиращ млад играч пък бе избран новото попълнение на Левски Пламен Илиев, който направи страхотни мачове с екипа на Видима Раковски.