Още едно има се появи сред вероятните съперници на България за контрола на 9 февруари. По последна информация Естония ще е наш спаринг партньор, а мачът ще се играе в турския курорт Анталия заради далеч по-добрите метеорологични условия.

Естонците до последно чакаха за мач с Франция, но "петлите" са им отказали.
Освен Естония други вероятни съперници на трикольорите за 9 февруари са Македония, Украйна и Камерун.

Националният селекционер Лотар Матеус предпочита приятелската среща да е с тим от Стария континент в оглед на възобновяването на квалификациите за Евро 2012. В същото време пък ФИФА обяви мач България - Боливия на 29 март в София.


Два национални отбора от Африка също са изявили желание да играят приятелски мач с България на фиксираната от ФИФА дата 9 февруари. От Мали и Буркина Фасо са влезли в контакт с БФС за контрола, пише "Труд".

Окончателно решение за съперника ще се вземе следващата седмица, когато се чака в София да пристигне селекционерът Лотар Матеус. Той ще има решаващата дума за избора на противник и мястото на генералната репетиция преди евроквалификацията с Швейцария на 26 март в София.

Има варианти и за мач с Босна и Херцеговина, както и с Молдова. Вчера от Скопие долетяха новини и за преговори за проверка с Македония на ст. "Филип II Македонски".


В БФС искат да са сигурни, че организацията на проверката ще е на равнище и няма да се повторят гафовете от последната контрола срещу Саудитска Арабия (2:0) в Истанбул. Затова ще се гледа предпазливо и внимателно на офертите и ще се преценява за риск от лоши метеорологични условия в началото на февруари.

Опитите на шефовете от БФС да уредят мач с голяма сила засега удрят на камък, защото календарът на великаните е запълнен с години напред. Последните контроли на България са срещу добри отбори като Полша (0:2), Белгия (1:2), ЮАР (1:1) и Русия (0:1).


Евентуална договорка с африканци може и да не означава пътуване до Черния континент. Тамошните национални отбори избират европейски арени за контролите си, обикновено Англия или Франция.