Сливен започна подготовка за пролетния дял от шампионата с тотално променен състав от 21 състезатели.

Няма ги треньорите Дуци Симонович и Георги Дерменджиев, почти всички играчи от стария състав са продадени или са разтрогнали договорите си.

Най-опитният в новосформирания отбор на войводите е 24-годишният Златко Николов. Останалите играчи варират между 17 и 22 години.


Въпреки трагичното състояние на отбора и почти сигурно изпадане в Б група клубният президент Йордан Лечков демонстрира смехотворен оптимизъм.

"Целта ни е да запазим мястото си сред така наречените майстори, които напоследък не са много майстори. С кого и как ще го правим, сега не мога да кажа. Ще установяваме структурата в движение, защото ни трябва треньор с Про лиценз".

"Всички играчи, които извадихме от нищото преди няколко сезона, сега са в сериозни клубове. Твърдо мога да кажа, че сме на прав път. Лошото е, че нямаме гръбнак - всички са голобради и неопитни момчета. Исках да останат 2-3 по-опитни от предишния състав, но не се получи", коментира Лечков.

Президентът на Сливен разкри, че от ЦСКА вече са се свързали с него, за да покрият дълговете си към клуба. Те възлизат на 650 хил. лв.

"ЦСКА като видяха, че срокът наближава, и започнаха да влизат в контакт с нашето ръководство. Казват ми сега: "Това ще платим, онова ще платим..." След като платят те, и ние ще покрием задълженията", заяви Лечков и призна, че в Сливен не са взимали заплата от 9 месеца.