Локомотив Пловдив размаза Сливен с 3:0 в среща от 18-тия кръг на "А" група. След успеха "смърфовете" се изкачиха на трета позиция с актив от 33 точки - с две по-малко от втория Левски, който по-късно тази вечер посреща "черната котка" за "сините" Черноморец.

Сливен остава в "зоната на здрача" с 13 точки, на 3 разлика от Калиакра Каварна, който играе утре срещу Локомотив София.

Двубоят на стадион "Лаута" започна с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния капитан на Локо Пловдив Давид Попов, който почина на 84-годишна възраст през седмицата.

В началото на срещата Бариентос от състава на домакините центрира от корнер, но Караманов се намеси стабилно и изби.

В 18-тата минута отново Бариентос центрира от фаул, Раймонди засече подаването и стреля с глава. Караманов отново бе блестящ и спаси, но след това Кавдански добута топката във вратата на Сливен и откри резултата.

Малко по-късно двата тима си размениха по една опасна атака, но опитите на Каранейчев и Реймонди се оказаха безрезултатни.

В 37-та минута Здравко Лазаров стреля, топката попадна у Реймонди и той покачи на 2:0 в полза на "смърфовете".

Точно в края на първата част Мекенджиев от Сливен изпревари Лучини и можеше да намали, но неговия удар с глава мина покрай целта.

В началото на второто полувреме Лазаров отново продължи да тормози гостите, когато подаде на Раймонди, който пропусна да отбележи.

В 61-та минута Ерош центрира към Дани Кики, той свали за Юнес Бенжалюн, който реализира за 3:0 с лекота.

Десетина минути след това Електричката подаде към Огунсото, който шутира над вратата в опита си да вкара четвърти гол във вратата на "войводите".

Натискът на Локомотив не бе по силите на Сливен, като гостите изпитваха трудности в организирането на атаки и само се защитаваха.

Малко преди края Хашев от състава на Сливен получи втори жълт картон и бе изгонен.

Локо Пловдив - Сливен 3:0

1:0 Кавдански 18'
2:0 Раймонди 37'
3:0 Ю. Бенжалюн 61'

Локо Пловдив: Лучини, Ю. Бенжалюн, Кавдански, С. Бенжалюн,  Й. Тодоров, Коцев (Огунсото - 65'), Ерош (Витанов - 78'), Лазаров - (к), Бариентос (Кики - 56'), Сержиньо, Раймонди

Сливен: Караманов (к), С.Георгиев, Хашев, Попов, Макенджиев, Колев, Цирков, Стефанов, Каранейчев (Недялков - 51'), Бакалов (Петров - 64'), Марчев

 

Червен картон: Хашев 88'