Днес ръководството на европейската футболна централа - УЕФА, ще заседава извънредно заради подадената от Английската федерация жалба за расизъм по време на евроквалификацията България - Англия (0:3).

Англичаните имат претенции, че българската публика на стадион "Васил Левски" е отправяла маймунски звуци и подвиквания към част от чернокожите състезатели на техния отбор.

Така УЕФА може да наложи парична глоба на БФС или дори да накаже тима ни да играе пред празни трибуни при следващото си домакинство.

Както е известно, английските фенове в София също скандираха непристойни неща към родните запалянковци и футболисти, но тяхната федерация няма да бъде наказвана от УЕФА. Причината - от БФС не са подали жалба срещу тях.

В същото време се разбра, че вратарят на Швейцария Марко Вьолфли ще играе със счупен пръст срещу България във вторник, в мач от квалификациите за Евро 2012. Стражът ще носи специална предпазна шина под ръкавицте.

С проблеми преди двубоя е и нападателят Ерен Дердьок. Той пък ще играе с превръзка на китката заради татуировка, изискваща кожата да бъде пазена известно време.

Халфът Желсон Фернандес също тренира с превръзка на ръката, тъй като бе контузен от съотборника си Йоан Джуру по време на тренировка.