Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Николай Илиев взе отношение за случващото се в представителния тим на България.

"Националният отбор е най-голямата чест за един футболист. Ако можех, цял живот щях да играя, никога нямаше да се откажа", заяви бившият играч на Болоня.

"Аз така ги виждам нещата. Всеки обаче си преценява дали да играе, или не. Честно казано, не го приемам, но Благой Георгиев е голям човек и може сам да решава кое е най-добре за него."

"За мотива му не мога да кажа. Трябва да чуем и другата страна. Мадански каза едно, Благо - друго. Не знам, може би има някаква истина, но е някъде по средата."

"Така отстрани е трудно да се правят някакви заключения. Това подмладяване на отбора отдавна трябваше да се започне. Трябва да се даде време на по-младите футболисти, без да се притискат до стената."

"Разбира се, при положение, че се подбира най-доброто. За мен обаче този ход закъсня. Все пак съм уверен, че с най-перспективните момчета рано или късно ще имаме успехи", завърши бившият национал.