Вицепрезидентът на България Ангел Марин е подписал указ, с който 21-годишният защитник на Лудогорец Гийeрме да Соуса-Шоко получава българско гражданство, съобщиха от щаба на разградския тим.

Бранителят подписа с Лудогорец през месец януари тази година и е част от тима, завоювал историческото за Разград влизане в елита, а през този сезон "милионерите" шокиращо оставят грандовете у нас зад себе си.

От началото на сезона в "А" група Шоко е неизменен титуляр в защитата на отбора и има един отбелязан гол - срещу Миньор Перник.

Бразилският десен бек е юноша на шампиона на Южна Америка Сантос, където е играл рамо до рамо във всички формации с другото дете чудо на бразилския футбол Неймар, с когото са приятели.

За няколкомесечния престой в Лудогорец Шоко се превърна в един от любимците на публиката в Разград, където са убедени, че ако продължава с добрите си игри, талантът скоро ще получи и повиквателна за националния отбор на България.

Припомняме, че това няма да е първият такъв случай. Преди време фланелката на България обличаха неговите сънародници Тиаго Силва, Лусио Вагнер и Маркиньос.