Берое получи покана за контрола от Арка Гдиня. Според информация от щаба на полския тим спарингът трябва да се състои в Турция, където двата отбора ще са на лагер през втората част на месеца.

Ръководствата на Берое и Арка поддържат отлични отношения. През лятото поляците откриха новия си 15-хиляден стадион с контрола със “зелените”.

Илиан Илиев събира възпитаниците си за първа тренировка на 8 януари. Отборът ще бъде на лагер в Алания от 14 и 27 януари. През февруари тимът ще участва на традиционния турнир “Албена Къп”.

Берое продължава със зимната си селекция, след като официално подписа договори с Димитър Везалов, Дьодон Овона и Елиас Алвес да Силва, които парафираха за следващите 1,5 години.

Както е известно, старозагорци преди това уредиха и Давид Каядо Диас. Той е роден на 2 май 1987 година в Люксембург. Висок е 182 см и тежи 73 кг.

Давид Диас е юноша Академика Коимбра, след което преминава в школата на Спортинг Лисабон, а в Потугалия е играл за Ещорил и Трофензе, докато в Полша е обличал екипа Заглебие, където е бил съотборник с българина Илиян Мицански. За последно крилото се подвизава в кипърския Олимпиакос Никозия.