Локомотив София удари с 2:1 Локомотив Пловдив в контролна среща играна в Сандански. Точни за столичните железничари бяха Кристиян Добрев и Владимир Манчев.

Единственото попадение за смърфовете пък заби Илиян Йорданов. Проверката ще се запомни и с червените картони на Харизанов и Георгиев, които се спречкаха в края на контролата.

Локо София доминираше през първото полувреме. В 20-ата минута Марчо Дафчев центрира от пряк свободен удар и Гаров с глава прати топката в лявата греда на пловдивчани.

Малко по-късно Марчо Дафчев изстреля страховита тупалка и разтресе този път горната греда на смърфовете.

Логичното се случи в 37-ата минута, когато Кичо Добрев отблизо опъна мрежата на пловдивчани за 1:0.

През второто полувреме играчите на Емил Велев вдигнаха темпото, но трудно достигаха до чисти голови положения. Все пак смърфовете стигнаха до изравняването в 88-ата минута, когато Йорданов опъна мрежага на софиянци за 1:1.

Минута по-късно обаче резервата Владо Манчев демонстрира отлична форма, като вкара страхотен гол и донесе победата за Локо София.

Треньорът на столичани Тони Велков бе видимо доволен от победата.

„Получи се качествена контрола, доволен съм от победата. Проверката беше добра и за двата отбора. Изключвам последните минути, където напрежението от физическите натоварвания си казват думата“, сподели Тони Велков.