Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази възмущението си от това, че Ахмед Ахмед ще свири дербито с ЦСКА. Мачът на "Овча купел" е на 19 април.

"За мен назначението на Ахмед Ахмед да ни свири с ЦСКА е опасно. Притеснява ме. Срещу Левски предупредих за Георги Кабаков и сега не съм очаквал подобно нещо", заяви Стефанов.

"Ако съдийството е нормално, в което не съм много сигурен, можем да бием ЦСКА", добави босът на "белите".

В същото време легендарният футболист на Славия и българския национален отбор Димитър Ларгов, който е бил начело на ДФС Славия, ПФК Славия и БФС, оглави Инициативния комитет „100 години Славия“.

Организацията беше учредена точно от 100 известни слависти на събрание в културен дом „Красно село“.

Заместник-председатели на комитета са Венцеслав Стефанов, президент на ПФК Славия, и Владимир Симеонов, председател на ОСК Славия.

Първата пресконференция на Инициативния комитет „100 години Славия“ ще бъде на 10 април 2012 година от 12 часа в една от конферентните зали в Сектор А на националния стадион „Васил Левски“. В нея ще участват Димитър Ларгов, Венцеслав Стефанов и Владимир Симеонов.

На пресконференцията ще бъдат показани уникални документи от най-ранната история на „белите“, включени в ръкописната 600-странична Летописната книга на Славия, която обхваща всички най-важни спортни събития с участието на Славия в периода 1913-1932 година.