Миньор Перник успя открадне точка изпод носа на Локомотив София, след като се добра до равенство 1:1 в последната минута пред много малко зрители на стадион “Българска армия” в мач от 25-ия кръг на „А” група.

"Червено-черните” откриха резултата чрез Младен Стоев още в 9-ата минута. В 88-ата минута гостите останаха човек по-малко след като Сабри Бумела получи директен червен картон, но Крум Бибишков се превърна в герой за перничани в последните секунди на продължението, след като реализира. 
 
Домакините имаха по-голямо владеене на топката през първата част и създадоха по-интересните положения, докато гостите се отчетоха само с няколко неуспешни изстрела
 
В 9-ата минута „железничарите” получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Миньор. С изпълнението се нагърби Младен Стоев, който стреля много силно, а след рикошет в тялото на бранител на гостите топката стана бе неспасяема и влетя в мрежата на Иван Чворович за 1:0.
 
Няколко минути по-късно Йордан Върбанов изведе Владимир Манчев сам срещу стража на перничани. Нападателят пробва технично да прехвърли Чворович, но вратарят внимаваше и успя да избие кълбото с върха на пръстите си.
 
Манчев бе в основата и на друга интересна ситуация пред вратата на Миньор след като комбинира с Даниел Пеев по лявото крило. Последва центриране в наказателното поле, където Манчев игра с глава, но ударът му бе спасен.
 
Гостите разиграваха търпеливо и чакаха своя шанс на контраатака, но успяха да достигнат единствено до далечни удари на Траянов и Бибишков, които не застрашиха с нищо Валентин Галев.
 
След почивката домакините продължиха да налагат своето темпо и да създават по-опасните положения в мача. Още в самото начало на втората част Добрев изведе много добре Пеев в наказателното поле, но последният обаче не успя да достигне до топката.
 
Малко по-късно Владимир Манчев намери по отличен начин Младен Стоев след като промуши топката между двама бранители на Миньор, но голмайсторът на „железничарите” реши да хитрува и да търси дузпа, каквато обаче не бе отсъдена.
 
Най-чистото положение за домакините пък изпусна Йордан Върбанов, който бе оставен непокрит в наказателното поле и засече центриране отдясно с глава, но прати топката на метър-два встрани от вратата.
 
В ответната атака гостите имаха претенции за игра с ръка на Борис Кондев в пеналтерията на Локомотив, но главният рефер Георги Йорданов остана безмълвен и не посочи бялата точка.
 
Две минути преди края на редовното време Сабри Бумела получи директен червен картон след като извърши нарушение срещу откъсващия се Александър Манолов, който се бе появил в игра малко преди това.
 
И докато всички очакваха последния съдийски сигнал, който да донесе първа победа на Локомотив от осем мача, в последните секунди на продължението се разигра истинска драма. Милен Василев нахлу по лявото крило и центрира перфектно за Крум Бибишков, който от няколко метра с глава наказа Валентин Галев, който нямаше никаква работа до този момент.
 
По този начин отборът на Локомотив остава на незавидната 13-а позиция с актив от 19 точки, докато Миньор е девети с 29 пункта.