Лудогорец спечели с 3:1 срещу Черноморец в хубав двубой от 28-мия кръг на А група и по този начин интригата в борбата за титлата се запази. Домакините от Разград бяха по-добрият отбор и заслужено победиха, но мачът определено беше белязан от множество спорни съдийски решения в ущърб на гостите.

"Акулите" поведоха още в 4-тата минута с гол на Костадин Дяков, но с две попадения на Иван Стоянов (едно от тях – от дузпа) и едно на Емил Гъргоров разградският тим стигна до обрат.

В 34-тата минута мениджърът на бургаския отбор Димитър Димитров си изпусна нервите заради отсъжданията на рефера Стефан Спасов, нахлу на терена, след което беше изгонен.

15 минути преди края на двубоя пък Тодор Паланков от Черноморец получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Александър Барт.  




Въпреки че още от самото начало футболистите на Ивайло Петев се хвърлиха в атака, резултата откриха гостите. В 4-тата минута Аатиф Шаешу направи хубав пробив в половината на Лудогорец, достигна до наказателното поле на домакините, но топката му беше отнета.

Венцислав Христов обаче я върна в притежание на Черноморец, шутира, кълбото се отби в десния страничен стълб на Урош Голубович и попадна у Костадин Дяков, който се разписа.

Макар че изоставаше, тимът от Разград продължи да бъде по-активният от двата отбора. В 13-тата минута капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров излъга майсторски играч на съперника и нанесе силен удар от далечно разстояние, като топката профуча покрай вратата, пазена от Стоян Колев. Малко по-късно и Йордан Минев стреля, стражът на бургазлии спаси, а после и Станислав Генчев изпробва късмета си, но шутът му беше неточен.

Иван Стоянов също беше близо до гол в 26-тата минута, а в 31-вата все пак вкара. След прекрасна комбинация с Гъргоров 28-годишният състезател отбеляза и поведе еднолично в голмайсторската класация на А група.

Междувременно след няколко спорни отсъждания на рефера Стефан Спасов, наставникът на Черноморец Димитър Димитров нахлу на терена, след което беше пратен на трибуните. Херо обаче щеше да се ядосва още повече в 39-тата минута, когато домакините получиха правото да изпълнят дузпа.

Марселиньо падна в пеналта на гостите след съприкосновение с Кристофър Уалембо и съдията посочи бялата точка. Иван Стоянов беше безпощаден при изпълнението на 11-метровия наказателен удар – 2:1 за разградския отбор.

До края на полувремето бургаският състав натисна своя противник, но така и не стигна до чисто голово положение. Първата част приключи с опасност пред Колев. Емил Гъргоров финтира няколко играчи на Черноморец и отправи силен, но неточен шут. 

След почивката ситуациите пред двете врати намаляха. Може да се каже, че Голубович почти нямаше работа през второто полувреме. Що се отнася до стража на гостите Стоян Колев, той трябваше да се намесва при нови удари на Гъргоров и Стоянов.

Именно тези двама състезатели на Лудогорец направиха така, че домакините да вкарат трето попадение. Стоянов получи топката отдясно, напредна и пусна пас към Гъргоров, който не сбърка от удобна позиция. Това се случи в 65-тата минута на двубоя.

Малко след това само чудесна изява на Колев предотврати четвърти гол в мрежата на бургазлии. Марселиньо стреля силно и точно. На другия край на игрището Шаешу можеше да намали, обаче кълбото мина покрай вратата след изстрел на 25-годишния футболист.

В 75-тата минута Черноморец остана с човек по-малко. Тодор Паланков влезе грубо в краката на Александър Барт и халфът на гостите получи директен червен картон. Две минути по-късно влезлият като резерва Младен Кашчелан шутира силно над напречната греда.

Въпреки че до края на срещата имаше още положения пред Колев, повече голове не паднаха и така Лудогорец победи Черноморец с 3:1 и остана в борбата за титлата.

Лудогорец – Черноморец 3:1

0:1 К. Дяков 4
1:1 Ив. Стоянов 31
2:1 Ив. Стоянов 40 (д)
3:1 Гъргоров 65

Червени картони:
Димитър Димитров 34; Паланков 75

Лудогорец:
Голубович, Барт, Гулдан, Шоко (Витиня – 82), Минев, Св. Дяков (Кашчелан – 76), Генчев, Марселиньо, М. Иванов (Александров – 63), Ив. Стоянов, Гъргоров

Черноморец: Колев, Терзиев, Дянков, Уалембо, Фо-Поре, Кишишев (Балджийски – 63), К. Дяков, Паланков, Шаешу, Асис (Мелконян – 35), Христов (Йорданов – 82)