Ботев Пловдив и Локо Пловдив си врътнаха нулево равенство пред 18 000 зрители на стадион "Христо Ботев" и "Битката за Пловдив" остана без победител.

Срещата не предложи особени футболни достойнства, като ще се запомни основно със здравата битка, накъсаната игра и многобройните нарушения на двата отбора.

"Канарчетата" контролираха събитията на терена през по-голямата част от мача, създадоха няколко голови възможности, но така и не успяха да вкарат и да стигнат до победата.

"Смърфовете" бяха заложили на по-защитна тактика и контри, което в крайна сметка им донесе успех и се поздравиха с точката.

След това равенство Ботев изостава на три точки от ЦСКА и третото място, докато Локо Пловдив е твърдо в средата на класирането.



Двата отбора започнаха предпазливо срещата, като в началните минути играта се водеше основно в средата на терена. В 4-ата минута Тодор Неделев се опита да вкара от пряк свободен удар, но Йордан Господинов без проблем спаси.

Малко по-късно Луис Педро проби отляво и отправи страхотна тупалка, но Йордан Господинов отново показа класа и отрази. Последва мощен пробив на Веселин Минев отляво и центриране в наказателното поле на Локомотив, но там Кирил Котев успя да изчисти топката.

Това бяха силните минути на символичните домакини, но те така и не успяха да вкарат. В 28-ата минута Йордан Христов проби по дясното крило и центрира в пеналта на Локомотив, но Господинов без проблеми улови топката.

Минута по-късно футболистите на Локо скочиха на съдията Георги Йорданов и пожелаха да вдигне втори жълт картон за Минев, но такъв не последва.

След половин час игра Мариян Огнянов залъга технично Даниел Георгиев и навлезе в наказателното поле на Локо, но там бе блокиран от Кирил Котев.

Най-чистото положение за Локо дойде в 36-ата минута. Тогава Рангел Абушев бе изведен от Христо Златински сам срещу Стаховяк, но Рони не успя да го преодолее.

Малко по-късно Неделев направи двойно с Огнянов и се озова очи в очи с Йордан Господинов, но стреля до дясната му греда. До края на полувремето Ботев натисна, но така и не успя да стигне до ново голово положение.

Второто полувреме започна с положение за Ботев Пловдив. Иван Цветков стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

Постепенно футболистите на символичните домакини наложиха преса и притиснаха сериозно Локо, но така и не стигаха до някакви по-сериозни голово възможности.

От своя страна играчите на Стефан Генов много правилно се защитаваха и използваха всяка удобна възможност за контра. Така се стигна до 63-ата минута, когато Тодор Неделев стреля от пряк свободен удар, но отново Йордан Господинов показа класа и спаси отбора си.

Четири минути по-късно резервата Садула стреля остно, но Стаховяк спаси. В 72-ата минута пък Тодор Неделев бе близо до попадението, но топката мина на сантиметри от гредата.

Десет минути по-късно Вандер проби по лявото крило и пусна страхотен пас към Мариян Огнянов, който обаче се подхлъзна на точката на дузпата и изпусна страхотен шанс за гол.

До края на мача Ботев натисна, но не стигна до сериозно голово положение и логично срещата завърши без победител.

БОТЕВ – ЛОКОМОТИВ 0:0

БОТЕВ: 1. Стаховяк, 11. Христов, 83. Спрокел, 5. Грънчаров, 14. Минев, 16. Иршак, 71. Галчев, 7. Огнянов, 8. Неделев, 9. Педро (66' Вандер), 19. Цветков (к)

ЛОКО: 12. Господинов, 17. Марков, 6. Котев, 55. Кавдански, 77. Диего, 16. Златински (к), 23. Д. Георгиев, 4. Абушев (84 - Запрянов), 89. Маламов, 88. Стефанов (59' Садула), 9. Мирчев