Въпреки, че беше освободен от Лудогорец през лятото, бившият наставник на "милионерите" Ивайло Петев предизвиква интереса на чуждестранни клубове към себе си.

Един от тях е молдовският Шериф, където преди време играеше вратарят на Лудогорец Влади Стоянов. Според информации в молдовските медии българският треньор е получил оферта да поеме Шериф.

Петев ще даде своя отговор в най-скоро време, тъй като идеята е той да се захване с работата в тима от Тираспол по време на паузата за световните квалификации и така да има време да опознае футболистите.

В момента Шериф е воден от  Вячеслав Руснак. Той не успя да класира отбора в Шампионската лига, но го вкара в групите на Лига Европа след успех в плейофния кръг срещу Войводина Нови Сад.

През лятото в молдовския клуб беше привлечен нападателят на Литекс Исмаил Иса, който донесе близо един милион лева в касата на ловчанлии.

Всъщност Шериф е вторият чужд клуб, който иска да вземе Ивайло Петев, след Динамо Загреб. В хърватските медии се появи информация, че на българина е предложена заплата от 20 000 евро, или почти двойно в сравнение с парите, които прибираше у нас.