Крилото на Ботев Пловдив Тодор Неделев ще се подложи на операция и ще се нуждае от минимум 2 месеца почивка преди да се завърне в игра.

Това го вади окончатело от сметките на Мъри Стоилов до края на ноември, а Любослав Пенев също няма да може да разчита на него за решителните квалификации срещу Армения и Чехия в средата на следващия месец.

Неделев получи контузията си по време на мача за Купата на България срещу Нефтохимик, спечелен от "канарчетата" с разгромного 6:0. Младокът получи травмата си в следствие на грубата игра на противника, от която се оплака и старши треньорът на пловдивчани Станимир Стоилов.

Юношата на Ботев ще се подложи тази вечер на операция на ходилото в клиника в Мюнхен. Въпреки това има немалка вероятност той да се завърне в игра за финалната права на есенния полусезон и да помогне на Ботев.

От началото до средата на декември програмата на всички отбори в "А" група ще бъде много натоварена и всеки ще трябва да изиграе по 5 мача в първенство. Датите на 1/8 финалите за Купата на България все още не са окончателно ясни. Така едно евентуално завръщане на Неделев би било от голяма полза на "канарчетата".



Източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив,http://botevplovdiv.bg/Operirat-Todor-Nedelev-v-Germaniia-2058.html