Водачът в голмайсторската листа на "А" група - Мартин Камбуров, смята, че пловдивските "железничари" се справят доста добре в първенството, предвид несигурното им бъдеще в началото на сезона.

Локомотив се намира на пета позиция в класирането с 22 точки, на 2 от третия - Литекс, както и на 3 пред шестия - Левски. Камбуров бе избран за играч номер едно на 11-ия кръг заради хеттрика си във вратата на Любимец.

"Този отбор можеше да го няма в елита на родния футбол, можеше да сме в "Б" или дори "А" окръжна група, а в момента се представяме доста добре, така че трябва да са доволни", сподели той.

Камбуров коментира и срещите с ЦСКА и Левски, които ще се изиграят след няколко седмици на "Лаута".

"Едва ли бъда по-специална. Винаги е удоволствие да се играе срещу ЦСКА и Левски. Сега едва ли ще има някакво напрежение у нас, защото имаме немалък брой точки. И двата мача ще бъдат в две поредни домакинства. Дано времето и хубава и да се получат два празника".

"За пари и за неща, които са минали - има си адвокати и процедури. Сигурно не съм само аз, който очаква пари от ЦСКА", коментира той проблемите си с "червените".

"Класирането се мени бързо и няма нищо сигурно. При добра поредица от силни мачове, няма нищо лошо да помечтаем за нещо повече от този сезон. Едва ли има хора от Локо, които да не искат да се класираме в тройката или четворката. Това обаче ще бъде много трудно".

"Ботев, Лудогорец, ЦСКА се връща на правия път, Левски никога няма да се предаде колкото и да е зле да е в момента. Трезвомислещият човек ще направи нормална оценка и ще стигне до извода, че на Локомотив ще му бъде доста трудно".

Той коментира и предстоящите решителни квалификации на националния отбор.

"Доста ни подценяват. Виждате как Лудогорец игра в Европа, виждате и България как игра срещу Италия, макар че загуби. Можем да им стискаме палци и да спечелят следващите два мача, за да идем поне на бараж. В България не се отделят толкова пари, както в другите държави и пак се получават хубави неща. Нека не бъдем толкова черни", завърши той.