Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев заяви преди петъчната квалификация срещу Армения в Ереван, че играчите са спокойни и тренират без напрежение.

Любо не пожела да даде разяснения относно евентуалния си нов договор с националния отбор. Контрактът на младия специалист изтича след края на квалификациите.

България се нуждае от задължителна победа, за да съхрани шансовете си за класиране на бараж. Въпреки че имаме само една загуба, прекалено многото равенства, които допуснахме, особено срещу Дания и Чехия, могат да ни костват второто място.

Пенев каза още, че мачът срещу Армения ще бъде разковничето към така желаното второ място и допълни, че е почти наясно със стартовия състав за петък.

"Не мисля, че има напрежение в играчите. Ако е имало такова, то е било в първите двубои. Сега колелото се завъртя, изиграхме добри мачове и спечелихме немалко точки. Разговарям постоянно с играчите и те са наясно какво ни предстои. Футболистите са спокойни и тренират нормално", увери Пенев.

"Може би мачът в Армения ще бъде разковничето към второто място в нашата група. Всички отбори са доста добри и борбата е тежка. Дори Малта ни затрудни в предния мач, особено в последните 20 минути и отпускане, подобно на това тогава, може да ни изиграе изключително лоша шега. Трудът ни през тези две години ще отиде на вятъра", предупреди той.

"Почти съм наясно със стартовия състав. Темата по договора я оставям на заден план. В момента това не ме интересува. Приоритет са ми тренировките и предстоящите два мача. Това за мен е най-важното в момента".

"Имаме по-малко контузени и съм спокоен, от гледна точка на това, че имам по-голям избор преди определянето на състава за мача с Армения".

"Опитваме се да играем твърдо и често получаваме картони, затова сега има хора, които висят и при следващо официално предупреждение ще пропуснат срещата с Чехия. Не е случайно това, че имаме повече играчи в групата - ако има контузени или някой си изкара картон, ще имам повече варианти", обяни той.

"Мачът ще бъде важен колкото всички останали. И първият мач с Италия, и вторият с Армения бяха с еднаква важност. Имаме шансове за бараж и трябва да си използваме възможностите. Второто място в групата зависи от нас".

"Допускали сме грешки във всички мачове. Никой не е застрахован, но разбира се, стараем се да сведем до минимум това, което отчитаме като грешки. Трябва да се изпълнят всички указания и да стигнем до победата".

"Дори да има провокации, без значение от какво естество са те, ние трябва да се противопоставим и да удържим на тях".

Пенев направи и кратък коментар относно впечатленията си от предстоящия съперник на България. Нашите излизат срещу арменците в петък от 18:00 часа българско време.

"Армения определено е много по-силна като гост, а много силно качество на противника ни е контраатаката", лаконичен бе селекционерът на представителния ни тим.