Националният селекционер Любослав Пенев беше разочарован от загубата от Армения, но в същото време изказа гордостта си от показаното от "лъвовете" на терена.

Любо допълни, че според него други фактори са попречили на нашите да спечелят

Той не подмина грубите нарушения срещу Георги Миланов в началото на мач, когато не последваха по-тежки санкции за арменските играчи.

"Явно сме станали неудобни и силни и няма да ни позволят да достигнем и до равен мач. Нещата вече са се случили обаче. Има други фактори, които не зависят от нас и не ни позволяват да продължим нагоре. Направихме всичко възможно, за да стигнем до плейоф. Ще питаме ФИФА, ако трябва да почваме с 2-3 играчи по-малко", заяви Пенев пред камерата на БНТ.

"Преди да стигнем и до нашите червени картони, имаше такъв за Армения. Имаше поне 3 груби нарушения срещу Георги Миланов за 12 минути. При третото нарушение до наказателното поле, при което той излизаше сам срещу вратаря, какво последва? Спираме да говорим тук".

"Искам да похваля момчетата и да кажа, че се гордея с тях. Бяха перфектни от първата до последната минута и направиха невъзможното, за да стигнат и до победата".

"Зависи кой как е наблюдавал мача, явно не е случайно, че сме станали силни и съответно неудобни за всички".

"Показахме стил на игра и характер. Не успяха да ни надиграят, когато бяхме с 10, не успяха да ни надиграят, когато бяхме и с 9 души".

"Сега нека да се възстанови, имаме път, два-три дни да се възстановим и излизаме за победа срещу Чехия".