Старши треньорът на Литекс - новият лидер в първенството - Златомир Загорчич, остана много доволен от днешния разгром над Лудогорец.

Ловчанлии продължават да нямат загуба от "зелените" при визитите си в Разград, като имат на сметката си две равенства и вече една победа.

"Много добър мач с много положения. Изиграхме много силно първо полувреме. През вторите 45 минути се върнахме назад, но накрая на мача можехме да вкараме още един-два гола", каза Загорчич след края на срещата.

"Аз вярвам в моите момчета. Те показаха, че имат качества и голямо желание да станат големи футболисти. Напълно заслужено спечелихме".

"Мисля, че за грозните сцени в края на мача е виновен Кишада. Не знам защо този футболист искаше да избута нашия играч (б.р. - явно на Кишада му се струваше, че Ваюши напуска терена прекалено бавно). Мисля, че всичко беше в реда на нещата".

Литекс излезе начело в класирането с 28 точки, наравно с Лудогорец, но вече със сериозно предимство в директните двубои с разградчани.

След загубата от ЦСКА преди месец на "Армията" (б.р. която е и единствена до този момент за тях) "оранжевите" са в серия от 4 поредни победи - срещу Локо Пловдив, Берое, Черно море и Лудогорец. Единствено ЦСКА е с по-продължителен победен рейд - 6.