Лудогорец постигна втора поредна победа в първенството, побеждавайки Черноморец в Бургас с 2:0. Домакините завършиха срещата с 9 души, след като двама от играчите на Херо бяха изгонени.

Така Лудогорец разби прокобата и най-сетне спечели като гост на Черноморец, след като предните два двубоя в Бургас завършиха 0:0 и 1:0 за "акулите".

През първото полувреме Лудогорец никак не впечатляваше, но успя да поведе в 42-ата минута, след като Ник Дашев не пресече едно центриране на Върджил Мисиджан в малкото наказателно поле и от това се възползва Роман Безяк, който засече с глава.

Втората част на мача започна равностойно и домакините можеха да изравнят. Вместо това Мисиджан удвои след нова груба грешка на Дашев. В 69-ата минута Яне Пехливанов получи втори жълт картон. Малко преди края пък Николай Павлов получи директен червен картон за безумно влизане срещу Безяк.

С победата Лудогорец се изравни на върха с Литекс, но остава на втора позиция, тъй като отстъпва в директните двубои с ловчанлии. Черноморец остава на 12-о място, с 12 спечели точки.


Срещата започна с доста добро темпо и още в 6-ата минута Моци можеше да открие с глава за гостите, но топката мина на метър от вратата.

В 12-ата минута стана още по-напечено, когато Петър Атанасов беше изведен диагонално сам срещу Владо Стоянов, но опитният вратар за пореден път се намеси страхотно. 30 секунди по-късно от почти огледална ситуация Роман Безяк пропусна за Лудогорец.

Следващото по-сериозно положение дойде едва в 35-ата минута. Тогава Иван Стоянов центрира в наказателното поле, топката се размина с доста играчи и попадна в Марселиньо, който от десетина метра се опита да прехвърли Ник Дашев, но вратарят на домакините изби с върха на пръстите си в корнер.

Без да блести особено Лудогорец стигна до попадение. В 42-ата минута Мисиджан центрира почти балонно в малкото наказателно поле, там обаче Безяк бе оставен абсолютно непокрит и откри с глава. Вратарят на Черноморец също имаше голяма вина, тъй като беше длъжен да излезе по-рано и да избие топката.

2 минути по-късно Дашев компенсира лошата си изява, след като отрази изстрел на Иван Стоянов, който беше останал очи в очи с него.

Второто полувреме започна обещаващо за Черноморец и играчите на Димитър Димитров стигнаха до сериозно положение в 56-ата минута, когато Милчо Ангелов стреля с глава, но Владо Стоянов отрази със сетни усилия в корнер.

След един час игра обаче Ник Дашев попари надеждите на домакините за нещо повече от загуба в срещата. Неопитният страж на домакините този път излезе излишно напред, опитвайки се да помогне на защитниците пред себе си. Бранител на домакините обаче не успя да изчисти далеч напред, топката попадна в Мисиджан, който просто я изпрати в опразнената врата.

Няколко минути след гола Яне Пехлинов, очевидно изнервен, си изпроси втори жълт картон за нарушение срещу Марселиньо и беше изгонен. В 71-ата минута Иван Стоянов може да направи резултата класически, но вместо да вкара на празна врата, стреля доста несериозно, Дашев дотича и изби от голлинията.

В 86-ата минута Крум Стоянов можеше да върне едно попадение, но ударът му мина високо над напречната греда. Минута преди края пък Николай Павлов беше изгонен с директен червен за много лошо влизане в краката на Роман Безяк, който като по чудо се размина с контузия.

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2

0:1 Безяк 42`
0:2 Мисиджан 59`

Втори жълт картон - Яне Пехлинов 63`, Директен червен картон - Николай Павлов 89`

ЧЕРНОМОРЕЦ: Дашев, Т. Траянов (44 - Павлов), Гамаков, Родригес, Аммари (72 - К. Стоянов), Пехливанов, Чико, Балтанов, Филипов, Фонсека (28 - Ангелов), Атанасов

ЛУДОГОРЕЦ: Вл. Стоянов, Ешпиньо, Безяк (90 - Бургзорг), Дяков, Шоко, Минев, Моци, Ив. Стоянов (73 - Абало), Кайсара (46 - Витиня), Марселиньо, Мисиджан