Бившият треньор на Левски и Локо София Стефан Грозданов коментира ситуацията при "сините" и в ЦСКА преди днешното Вечно дерби.

"Със сигурност не очаквам да се получи много атрактивен двубой. Няма да има много голове, както и положения. И двата тима все още не са във форма", каза Грозданов, цитиран от агенция "Фокус".

"Левски и ЦСКА предприеха отново сериозни рокади, мащабни селекции, играчите не са се напаснали. Така че ще бъде трудно да се победят. Всичко това важи в по-голяма степен за ЦСКА, където бе подменен почти целият отбор."

"И Левски, и ЦСКА ще изиграят срещата така, сякаш е единствена и най-важна. Не очаквам да има много футбол, дербито ще се реши от силата, желанието, хъса. И всичко това ще е на ниво, въпросът е да го има и другото."

"Оставете пътуването, в случая по-важно е, че за ЦСКА мачът в четвъртък бе много тежък. Най-вече като тичане, раздаване, единоборства. Не технически или тактически, по-скоро като натоварване. Но големият проблем в играта на ЦСКА е, че отборът тъкмо бе започнал да се сработва и отново бе подменен."

"Аз обаче няма как да знам какво се случва финансово и дали продажбите са били наложителни. Но за отбора е пагубно, Стойчо е прав за това. Тъкмо тимът започва да се сработва, да се намират, без да се гледат, както казваме, и те подмениха целия състав. Гледам ги срещу Зимбру и там нещата не бяха добри. Футболистите не се познават, трудно връзваха два паса."

"В Левски наистина има наченки на опити за смяна на стила на игра при "сините", но е страшно рано за генерални оценки. Може много да сбъркаме, ако се опитаме да дадем присъда. На този етап трудно се получава, а и по-важното е дали ще има търпимост към треньора."

"Защото при първите две загуби отново ще се стигне до напрежение и проблеми. Това не бива да се допуска, за да се случат нещата така, както искат в Левски. Ще успее ли Пепе Мурсия? Трудно е да кажа. Зависи от това колко време ще му се даде за работа, както и дали ще се адаптира достатъчно бързо."

"Аз вече казах, че не очаквам двата отбора да имат проблеми от гледна точка на мотивацията. Така че Левски ще изиграят на 101 процента този двубой. По принцип обаче винаги е хубаво за отбора, когато Гонзо е там."

"Трудно ми се вижда ЦСКА и Левски да се борят чак за титлата. Ако някой от двата отбора успее да стигне такова ниво, това ще означава да е надскочил себе си. Вижда ми се непостижимо. На този етап поне Лудогорец и Литекс са с едни гърди напред."

"Знаете ли, по принцип давам добри прогнози, наистина познавам (Смее се.) Този път обаче ми е много трудно. Левски има да мие много срам от миналата година, ЦСКА също след отпадането от Зимбру. Ще бъде адски непредвидим двубой, в който съм сигурен в едно - ще има малко голове. Всичко останало ще се види на терена", добави Бай Гроздан.