С гол на Иво Иванов Локомотив София победи Славия с 1:0 у дома в столичното дерби от четвъртия кръг на "А" група.

През първата част двата отбора имаха много възможности да открият резултата. Още в четвъртата минута Жереми Манзоро стреля опасно от дистанция, но вратарят Божидар Митрев изби в корнер.

Само 60 секунди по-късно Антонио Ливраменто пробва рефлекса на Георги Петков, който спаси удар на бившия играч на "белите". В 23-ата минута Иво Иванов би отблизо, но не успя да открие головата сметка за домакините.

Две минути по-късно Мишел Платини открадна топката от Камен Хаджиев и с мощен шут от наказателното поле разтресе напречната греда.

Малко след това Даниел Генов би силно към долния десен ъгъл, Петков изби с плонж, а Шехуди не намери празната врата при добавката. След това последваха пропуски за гостите на Карлос Фонсека и Жереми Манзоро.

Стигна се до последните секунди на първата част, когато Ливраменто изпълни фаул, защитата на "белите" не изчисти добре и Иво Иванов с точен удар от дъгата на наказателното поле откри резултата в полза на Локомотив.

В самото начало на втората част "червено-черните" имаха възможност да реализират и второ попадение. Владислав Романов изпълни корнер и с глава Александър Бранеков изпрати топката на половин метър покрай вратата.

В 64-ата Мишел Платини стреля от границата на наказателното поле, но за пореден път Митрев отби топката в ъглов удар, информира БТА.

След това вратарят но домакините се намеси решително след опасни удари на Станислав Генчев, Мишел Платини и Фернандо да Силва, които не успяха да променят крайния резултат.

Поражението е първо за "белите" през новия сезон, докато Локомотив спечели втора победа в шампионата и с актив от шест точки се изкачи на трета позиция.