Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков призна, че разликата между неговия тим и този на Лудогорец е прекалено голяма.

Шампионите разгромиха с 4:1 тима на Балъков в дербито от 9-я кръг на българската А Група, като тотално надиграха ловчанлии.

"Разликата между Лудогорец и Литекс от днешния мач изглежда голяма", призна Балъков след мача.

"Имаме доста да учим, но с толкова млади момчета, а срещу нас опитни футболисти, няма как да бъде много по-различно. И Пламен Гълъбов, който е на 18 години, също влезе, Кристиян Малинов.

Играчите на Лудогорец, когато включат по-предна скорост, просто не можем да проследим ритъма на игра. Но ние работим и това беше един мач, в който се видяха доста неща".

"Имахме и лош епизод в последната минута на първото полувреме, когато получихме втори гол с рикошет. А отбор като Лудогорец веднага се възползва и второто полувреме игра с по-голямо самочувствие. Опитахме да направим някаква реакция, но днес не се получи. Днес може само да поздравим противника".

"Играха много концентрирано и мотивирано, и заслужено победиха. А ние продължаваме още по-усилено да работим, за да стигнем отново до успехи".

"Ние на моменти просто не успяхме да отговорим на динамиката на Лудогорец. Отговорът е работа, работа и пак работа. С толкова млад отбор трябва да се работи".

"Никола Колев и Косоко имат някакви травми, но когато имаме т.нар. английска седмица с три мача в нея, ще използваме всички налични футболисти. Нека да видим как ще се чувстват тези, които днес поучиха лека травми. Разбира се, че мачът не беше добър след като загубихме".

 

/БТА/