Партизани - Ботев Пловдив, първи мач от 1-ви квалификационен кръг в Лига Европа, стадион "Стелман Стермаси", съдия Брин Маркъм-Джоунс (Уелс), днес от 18:00 часа българско време, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Ботев

Вратари: Иван Чворович, Даниел Кайзер

Защитници: Цветомир Панов, Виктор Генев, Кристиан Димитров, Йордан Минев, Лазар Марин, Крум Стоянов, Пламен Димов

Халфове: Алваро Юлиано, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Серкан Юсеин, Меледже Омнибес, Лъчезар Балтанов, Радослав Апостолов

Нападатели: Тони Тасев, Омар Косоко

Контузени: Радослав Терзиев
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Носителят на купата на България Ботев Пловдив започва участието си в Лига Европа. "Канарите" ще имат тежка задача при гостуването си на вицешампиона на Албания Партизани (Тирана).

Треньорът Николай Киров поведе група от 18 футболисти за мача, като в последния момент в състава попадна капитанът Тодор Неделев.

Първоначално той не бе картотекиран, но в последния момент документите му бяха уредени и се очаква да започне титуляр срещу албанците. Единствената липса ще бъде защитникът Радослав Терзиев, който е контузен и не пътува за Тирана.

По думите на Киров отборът му е добре подготвен, макар резултатите в приятелските мачове преди старта на сезона да не очароват. Ботев изигра три контролни срещи по време на лятната си подготовка.

"Канарите" загубиха 0:1 от македонския Пелистер и 1:3 от кипърския АЕЛ (Лимасол), а в последния мач завършиха наравно 2:2 срещу Верея. През това време пловдивчани се подсилиха с петима нови футболисти за новия сезон.

Сред познатите имена са десният бек Йордан Минев, крилото на Пирин Тони Тасев и бившият бранител на Левски Пламен Димов. От чужбина дойдоха двама - бразилският халф Алваро Юлияно (с италиански паспорт) и полският вратар Даниел Кайзер.

Вероятно някои от новите попълнения ще дебютират с "жълто-черната" фланелка. В същото време Ботев се раздели само с един основен играч - Антонио Вутов, който премина в Левски.

Съперникът е малко познат. Според разузнаването на Ботев става дума за доста корав отбор, като голяма част от играчите са над 185 см. По думите на самия Николай Киров играят директен футбол, със солидна преса.

Партизани направи сносно представяне в Европа миналото лято. В квалификации на Шампионската лига се справи с унгарския първенец Ференцварош, а в третия кръг бе отстранен от австрийския Залцбург.

Последва напън за групите на Лига Европа, но албанците бяха спрени от руския Краснодар. По всичко личи, че пловдивчани ги чака тежка битка в Тирана.

Според букмейкърите се очертава равностоен сблъсък, като коефициентите за победа са почти изравнени. Предвид това вероятно главната цел за Ботев ще е да вкара гол на чужд терен, независимо дали ще си тръгне с трите точки от Албания.

Евентуално попадение ще даде предимство на реванша, където пред своя публика "канарите" ще имат по-добри шансове да си свършат работата.

Резултат: 1:1