Нападателят на Суонзи Мичу Перес бе повикан за първи път в националния отбор на Испания за предстоящите световни квалификации срещу Беларус и Грузия.

Селекционерът Висенте дел Боске трябваше да намери заместник на Давид Вия, който днес напусна преждевременно двубоя на Атлетико със Селта и се оказа, че страда от артрит в глезена, така че няма да може да играе в двете срещи.

При това положение наставникът реши да заложи на 27-годишния футболист на Лебедите, който прогресира сериозно и още през миналия сезон направи силно впечатление с изявите си.

Дел Боске го гледа в няколко мача и очакванията бяха, че ще включи в състава и по-рано, но в крайна сметка това се случи сега.

Мичу не успя да помогне днес на Суонзи, който загуби от Саутхемптън с 0:2 във Висшата лига. Той може да бъде много полезен и поради факта, че би могъл да атакува от втора позиция.

Атакуващият играч бе на терена с предпазен шлем подобен на този на Петер Чех от Челси, след като срещу Санкт Гален в четвъртък получи рана на главата. Той обаче няма да има проблеми да се присъедини към националния тим, който с победи в двете срещи ще си осигури място на световното първенство в Бразилия.