Спортният директор на Нюкасъл Джо Киниър блесна с поредния си бисер, след като опита да купи свой собствен футболист.

Това станало през септември по време на двубоя между Бирмингам и Суонзи от турнира за купата на лигата. В този мач Киниър останал впечатлен от изявите на  младия Шейн Фъргюсън.

Той се свързал с представители на Бирмингам и запитал за възможността за трансфер. Той обаче получил отговор, че това няма как да стане, защото просто Фъргюсън вече е собственост на Нюкасъл и играе в Сити под наем.

"Фъргюсън имаше особено добър мач тази вечер и Джо Киниър каза на един от нашите представители, че иска да го купи", коментира анонимен източник от Бирмингам пред вестник Сънди Пипъл.

"Първоначално нашият човек си помисли, че става дума за шега. Но след това осъзна, че Киниър не знае, че Фъргюсън вече е собственост на Нюкасъл".

Фъргюсън подписа 5-годишен договор със "Свраките" през 2011-та година, но не можа да се наложи в състава и за последно игра за клуба при загубата със 3:7 от Арсенал през декември. След това през пролетта бе отдаден под наем на Бирмингам, а в началото на сезона отново остана на "Сейнт Андрюс" под наем.

Това не е първият гаф на Джо Киниър, който през 2008 година напсува журналисти по време на интервю, а в друга ситуация обърка името на Шарл Н'Зогбиа с английската дума за безсъние "Инсомниа".