Селекционерът на Англия Рой Ходжсън обяви единайсеторката за утрешната контрола с Германия.

Двата тима се срещат на „Уембли“ като това ще бъде първият им мач от световното първенство през 2010-а, когато немците биха с 4:1, но при 2:1 реферите не признаха абсолютно редовен гол на Англия.

Добрата новина е, че Даниел Стъридж ще стартира, въпреки че има лека травма и не тренира нормално миналата седмица, а и не довърши днешната тренировка.

„Той е добре. През изминалите няколко дни не можеше да тренира нормално, но се подобряваше и сега ще е на линия“ заяви Ходжсън, който ще може да използва и други играчи пропуснали контролата с Чили като Джерард, Рики Ламбърт и Кайл Уокър. За футболиста на Ливърпул това ще бъде двубой №108 с националния екип и по този начин той ще изравни Боби Мур.

Така единайсеторката ще изглежда по следния начин: Джо Харт се завръща на вратата, а в защита ще играят Уокър, Смолинг, Джагиелка и Ашли Коул. В халфовата линия ще бъдат Адам Лалана, Джерард, Том Клевърли и Андрос Таунзънд, а в атака Уейн Руни и Даниел Стъридж.

„Ние сме твърдо зад Джо, защото той е отличен вратар и не съмняваме в способностите му. Освен това съм доволен от конкуренцията в отбора и точно затова ще има толкова различия между двата мача. Винаги е предизвикателство да се изберат най-добрите играчи за световно първенство и искаме да направим правилния избор“ каза още селекционерът на Англия.