Контузията на Вилфред Бони не е безобидна и вероятно той ще бъде извън игра поне "няколко седмици". Това разкри мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп.

Нападателят се контузи при загубата от Валенсия с 0:1 в Лига Европа. Той получи контузия в сухожилието през първото полувреме и трябваше да бъде заменен.

Контузията на Бони идва в доста лош момент, тъй като по традиция декември е най-натовареният месец в Англия. На всичкото отгоре в момента липсва другия нападател на тима - Мичу, заради проблеми с глезена.

"Може да е доста сериозен проблем. Трябва да изчакаме два-три дни, докато получим резултатите от сканирането. Но за съжаление говорим за няколко седмици", коментира Лаудруп след мача.

"Това е удар за нас, но това е положението. Трябва да го приемеш, а когато имаш много мачове, има опасност от такива неща. Нека да видим какво ще стане с Мичу през следващата седмица".

Загубата от Валенсия пък бе друг удар срещу Суонзи, тъй като сега "Лебедите" трябва да се постараят при гостуването си на Санкт Гален. За да се класират напред, те имат нужда поне от равенство.

"В европейските турнири трябва да играеш до последния мач. И от самото начало знаех, че ще е трудно. Днес видяхме Кубан, който всички мислеха, че е най-слабият в групата, да побеждава с 4:0 Санкт Гален".

"Не е лесно и трябва да играеш до последно. Тази вечер Валенсия бе по-добрият отбор през първото полувреме и доминираха в центъра, но без да създават положения".

"На нас ни отмениха гол, но Алваро Васкес бе покрит поне с един метър и нямаше засада. През второто полувреме взехме контрола и имахме три или четири положения. Може би ще се наложи да вземем последната точка в Швейцария".