Арсен Венгер смята, че уреждането на мачове не може да бъде заличено напълно в световния футбол.

Той бе помолен да коментира проблема след като преди два дни в Англия бяха арестувани шест човека по обвинения в уреждане на мачове. Те са част от международен синдикат със седалище в Сингапур.

"Може ли да бъде заличено напълно? Не съм сигурен. Това не е само грижа за мен, това е срам за футбола", коментира Венгер днес.

"След като веднъж вече знаеш, че не всички са честни, това е абсолютна катастрофа. Трябва абсолютно да се борим срещу това по възможно най-острия начин, за да го извадим от играта".

"Може би в по-долните дивизии са под по-голяма заплаха, защото е по-анонимно, има по-малко пари и е по-лесно да подкупиш хората. Но не мисля, че такова нещо съществува изобщо във Висшата Лига".

"Не вярвам, че в Англия хората уреждат мачове. Но живеем в свят, в който не можеш да спреш това нещо на границата. Това е нов проблем, който срещаме".

"Все още смятам, че английският футбол е на 99.9 процента чист. Когато видиш щастието на играчите, когато вкарат гол, дори и в по-долните дивизии. Страстта на феновете, например когато бяхме в Барнет, не мога да повярвам, че има проблем с уреждане на мачовете в Англия".

"Случаят преди 20 години с Олимпик Марсилия бе много по-сериозен. Беше период, когато футболът в Европа не бе чист, поради различни причини. Но се надявам сега това вече да е зад нас".