Евертън продължи силното си представяне, след като победи Фулъм с 4:1 и вече е на 4 точки от първото място. Димитър Бербатов вкара гола за гостите, но той се оказа крайно недостатъчен. 

Резултатът бе равен в средата на втората част, но в последните 20 минути Карамелите нанизаха 3 попадения и вече имат 31 точки и нямат загуба в историята у дома в първенството от лондончани – 22 победи и 4 равни. 

Фулъм не успя да надгради над победата над Астън Вила и остана в зоната на изпадащите с 13 точки. 

Роберто Мартинес направи 2 промени от мача с Арсенал. Лион Озмън замени наказания Джеймс Маккарти, а героят от „Емиратс” Жерар Деулофеу стартира вместо Кевин Миралас. За Фулъм Рене Мюленстийн заложи на същите 11 от победата над Астън Вила. Дарън Бент се завърна на пейката. 

Още в началото Деулофеу бе изведен отдясно и подаде успоредно на голлинията, но там Джон Арне Рийзе успя да се намеси и изби. Гостите действаха със самочувствие, като се опитваха за задържат топката и да я разиграват, без обаче да създават някакви положения. 

В 18-ата минута обаче Евертън поведе. Стивън Пиенаар изведе Лион Озмън, който с прецизен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле, прати топката в мрежата е така ознаменува с попадения своя мач №300 във Висшата лига. 

Това притесни лондончани, а Карамелите натиснаха. В средата на полувремето Мартен Стекеленбург спаси по отличен начин удар от 4-5 метра на Ромелу Лукаку, който обаче се получи след рикошет. 

След това Шеймъс Коулман накара Стекеленбург да спасява удара му, а Озмън прати топката покрай вратата с опит от въздуха. Малко преди почивката Фулъм стигна до опасност, когато Алекс Качаниклич проби отляво, но след това Карагунис не успя да стреля достатъчно прецизно. 

След почивката Фулъм започна по-добре. Първо Скот Паркър накара Тим Хауърд да се намесва, а след това Качаниклич пропусна отлична ситуация, след като от чиста позиция не успя да направи добавка след удар на Сидуел и стреля над вратата. 

Последва и центриране на Ритер, което Бербатов засече с глава, но от външната страна на мрежата. Подобрението обаче даде резултат. Гарет Бари действа необмислено срещу Качаниклич и направи дузпа. Бербатов остана хладнокръвен и вкара от бялата точка във втори пореден мач, за да изравни в 67-ата минута. 

Радостта на гостите обаче бе кратка. В 73-ата минута Коулман се оказа най-съобразителен, след като топката не бе избита и вкара с удар от 8 метра, което пречупи гостите. 

Гарет Бари гарантира успеха след сериозно разбъркване, когато чукна топката във вратата отблизо с глава. В ситуацията останаха съмнения и за неволна игра с ръка на Лукаку. В 90-ата минута Миралас вкарас с изстрел отдалеч, при който и вратарят Стекеленбург определено трябваше да се справи по-добре.