Стоук Сити подсили атаката си с нападателя на Манчестър Сити Джон Гуидети, който идва на „Британия“ под наем до края на сезона.

21-годишният швед е в школата на Гражданите още от пролетта на 2008-а, когато талантът му бе забелязан от Свен Горан Ериксон.

Той имаше някои здравословни проблеми, като бе преотстъпван и на други отбори. Най-силният му сезон бе 2011-12, когато вкара 20 гола в 23 мача за Фейенорд.

„Това за мен е истинска мечта, защото винаги съм искал да играя във Висшата лига, която е най-трудната в света. Предизвикателството е голямо, но тренирам в Сити от дълго време, така че съм подготвен за тази възможност“ заяви Гуидети, който не е единственото ново попълнение на Грънчарите от „Етихад Стейдиъм“.

Те купиха и Стивън Айрлънд, който досега бе преотстъпен в тима и за 16 участия вкара 3 гола. Продължителността на контракта, както и трансферната сума, не бяха оповестени.

„Радваме се, че успяхме да привлечем Стивън за постоянно, който е талантлив играч и показа това досега през сезона“ коментира мениджърът Марк Хюз, който се опитва да отдалечи Стоук от зоната на изпадащите.