Маурисио Почетино заяви на пресконференция, че няма да напусне поста си на мениджър на Саутхемптън въпреки оставката на изпълнителния президент Никола Кортезе.

След вчерашното напускане на клубния бос заради скандал със собственика, г-жа Катарина Либхер, се появиха съмнения, че аржентинският треньор Почетино, който бе доведен в клуба именно от Кортезе, също може да си тръгне.

По-рано мениджърът е казвал, че няма да остане на „Сейнт Мерис" при друг президент, но сега е променил решението си. 41-годишният специалист води преговори с ръководството тази сутрин и е решил да остане заради отговорностите си.

„Аз оставам мениджър на Саутхемптън. Нося професионална отговорност към клуба и феновете. Искам обаче да изразя дълбоката си признателност към Никола Кортезе. Той повярва в мен и ме доведе в Саутхемптън" заяви той на специална пресконференция днес.

„Преди осем месеца аз бях в края на първия си сезон, ситуацията беше напълно различна. Сега обаче съм напълно отдаден на тези играчи, на екипа си и на привържениците. По средата на проект сме, така че би било глупаво да напусна сега" сподели още Почетино, който бе категоричен, че никой от настоящия отбор не се продава.

Той обаче все пак не потвърди, че ще изпълни договора си, който е до лятото на 2015-а. „На този етап е трудно да се предвиди подобно нещо. Още е много рано. Аз обаче съм напълно отдаден на футболистите и на целите, които имаме“.