Мениджърът на Фулъм Рене Мюленстеен не вярва, че Димитър Бербатов ще бъде разконцентриран, когато тимът гостува на Арсенал през уикенда, а освен това обяви, че в клуба не са получавали запитвания за българина.

Българският нападател, чийто договор с Котиджърс изтича през лятото, е обект на спекулации след отварянето на трансферния прозорец, а Арсенал се споменава като един от кандидатите за подписа му.

Мюленстеен обаче твърди, че 32-годишният Димитър е напълно фокусиран върху борбата на Фулъм за спасение и няма да има нищо друго на ум, когато отборът му излезе на „Емиратс" в събота.

Запитан за нагласата ва Бербатов, холандският треньор отвърна: „Той е играч на Фулъм и се готви за мачовете ни като такъв. Нямаме никакъв проблем с него и не сме получавали запитвания. Защо съм толкова уверен!? Защото го познавам. Берба вижда това като важен мач за Фулъм, който стана още по-важен заради загубата ни от Съндърланд" заяви холандецът.

„Арсенал се намира в блестяща форма, така че и без това ще ни бъде трудно. Аз не мисля за това нито за миг и съм сигурен, че и Бербатов не мисли" добави той.

Според халфа Стив Сидуел оставането на Бербатов ще бъде от огромно значение в битката на тима за оцеляване. „Неговият поглед върху играта, отиграванията му са изключителни. Винаги може да направи разликата. През този сезон може и да не вкарва редовно, но това се дължи на слабото ни представяне като цяло. Винаги обаче искаш в отбора да бъдат най-добрите играчи независимо от позицията му“ изтъкна той.