Основният спонсор на Уест Бромич Зоопла изпълни заканата си и обяви, че ще прекрати партньорството си с клуба в края на сезона.

Причината е скандала с показания от Николас Анелка противоречив жест "Кенел". Смята се, че той носи антисемитско послание, въпреки че Анелка категорично отрече такова нещо.

Въпреки това нападателят е разследван от английската футболна асоциация. Още преди да излезе решението обаче от Зоопла поискаха от Уест Бромич да извадят Анелка от състава.

Съсобственикът на компанията за недвижими имоти Алекс Честърман е израелец и е особено чувствителен на тази тема.  От Уест Бромич обаче отказаха да приемат ултиматума на Зоопла, което доведе и до решението на фирмата.

"Уест Бромич Албиън бе напълно наясно още от споразумението за спонсорство през юни 2012-та година, че партньорството със Зоопла може да изтече през това лято и следователно си направи плановете", се казва в изявление на клуба.

"Зоопла днес ни информира писмено, че не иска да удължава сделката си. Клубът сега търси активно нов официален спонсор за следващия сезон".