Бившият вече менинджър на Суонзи Михаел Лаудруп се консултира с адвокати относно възможността да съди клуба за уволнението си.

Датчанинът бе освободен в понеделник вечерта почти година, след като изведе Лебедите до първият им голям трофей в историята – купата на Лигата.

Лоши резултати в първенството и смъкването на уелсците близо до зоната на изпадащите обаче, накара ръководството да се раздели с него.

„Силно разочарован съм от освобождаването си като мениджър на Суонзи Сити и най-вече от начина, по който стана това. Клубът ме уведоми със съвсем кратко писмо без изобщо да разкрие причините за това крайно решение“ казва Лаудруп в изявление, разпространено от Асоциацията на мениджърите.

„Разбира се  аз ще получи юридически съвет по този въпрос и от Асоциацията на мениджърите вече изпратиха писмо до клуба, в  което искат обяснение за моето уволнение“ добавя треньорът, който дори е получил забрана да се сбогува с играчите на тренировъчната база.

„Клубът ме уведоми, че нямам право да посетя клубната база и да се сбогувам с футболистите, затова ще го направя тук. Те бяха фантастични и изпълняваха задълженията си отговорно и професионално. Убеден съм, че въпреки някои лоши резултати, в представянето ни има прогрес и че формата ни в първенството ще се подобри, за което ще помогнат мачовете в Лига Европа и ФА Къп“ изтъква още Лаудруп.

Суонзи спечели само 6 точки от последните си 10 мача и се оказа замесен в борбата за оцеляване. Тимът продължава борбата на 3 фронта, като в събота приема Кардиф в много важен сблъсък.