Каспер Шмайхел показа, че крушата не пада по-далеч от дървото, като повтори постижението на легендарния си баща Петер Шмайхел.

Вратарят на Лестър Сити изработи попадение на отбора си за равенството 1:1 срещу Йеовил. При резултат 0:1 той се включи в атака на тима си и засече по страхотен начин с глава центриране на Дани Дринкуотър.

Топката се удари в напречната греда и тупна зад голлинията, но съдията не видя това и остави играта да продължи. Крис Ууд обаче връхлетя към нея и отново с глава я заби в мрежата.

Реферът на срещата записа попадението на Ууд, но е много вероятно след мача панелът за спорни голове да присъди попадението на Шмайхел.

Благодарение на неговата изява Лестър запази серията си от 18 поредни мача без загуба, което е клубен рекорд за Чемпиъншип.

Така "Лисиците" остават начело в класирането с 3 точки аванс пред втория Бърнли и цели 13 пред третия КПР, като освен това имат да изиграят и отложен мач.

Както е известно, бащата на Каспер - Петер Шмайхел също се е разписвал в съперниковите мрежи. Той има цели 10 гола през кариерата си, 8 от които в датското първенство и по един с екипите на Манчестър Юнайтед и Астън Вила.