Англия получи удар 2 месеца преди световното първенство, след като бе потвърдено, че правещия мното силен сезон Джей Родригес от Саутхемптън, ще пропусне Мондиала в Бразилия. 

Нападателят се контузи в събота при загубата от Манчестър Сити, когато при една висока топка падна лошо и получи травма на коляното, като още тогава бе ясно, че положението му е сериозно. 

Направените тестове само потвърдиха предварителните очаквания, че 24-годишният играч е увредил кръстни връзки и в резултат ще бъде извън игра около 6 месеца, като естествено ще претърпи операция. 

„Джей разбираемо е разочарован, но е амбициран да се завърне в игра възможно по-бързо. Той е благодарен за подкрепата, която получи през последните 48 часа и ние му желаем всичко най-добро и бързо възстановяване” заяви директорът на Светците Лес Рийд. 

Родригес има 15 гола на сметката си през сезона във Висшата лига, като е вторият най-резултатен англичанин в първенството след Даниел Стъридж. Той е в основата на силното представяне на тима от южния бряг и Рой Ходжсън му даде дебют с националната фланелка още през есента, но сега няма да може да го използва.