Нюкасъл Юнайтед намери заместник на Матьо Дебюши, което означава, че френският краен бранител съвсем скоро ще подпише с Арсенал.

Свраките ще привлекат холандския национал Дарил Янмаат от Фейенорд, след като постигнаха договорка с клуба и днес футболистът трябва да премине медицинските тестове и да уточни личните си условия.

Счита се, че трансферната сума за играча ще бъде около 5 милиона паунда, което е два пъти по-малко от парите, които ще бъдат получени от трансфера на Дебюши в Северен Лондон.

След като сделката бъде финализирана Янмаат ще получи почивка и ще пропусне турнето на тима в Ноза Зеландия, като ще се присъедини към новия си тим най-вероятно в началото на следващия месец.

До този момент на „Сейнт Джеймсис Парк“ пристигнаха Реми Сабея, Сием де Йонг, Айосе Перес и Джак Колбак, а мениджърът Алан Пардю се надява да уреди и нападателя на Монако Емануел Ривиер.

През миналия сезон Нюкасъл завърши на десето място, при това след много слаба втора част от кампанията и сега надеждите на феновете са за много по-добро представяне.