Както се очакваше веднага след като Матьо Дебюши бе обявен за играч на Арсенал, Нюкасъл официално потвърди привличането на Дарил Янмаат на мястото на французина.

24-годишният холандски национал подписа договор за 6 години със Свраките, след като още преди дни мина медицинските прегледи. Трансферната сума не бе обявена официално, но се счита, че е около 6 милиона паунда.

Започнал кариерата си в АДО Ден Хааг, защитникът преминава в Херенвеен през 2008-а, където остава до 2012-а и записва повече от 100 мача. През последните два сезона пък бе част от Фейенорд.

„Това е фантастичен клуб, с велика история и страхотен стадион. Беше ми казано и че феновете на отбора са наистина прекрасни. Това е перфектният трансфер за мен и нямам търпение да започна да играя. Сигурен съм, че ще направим силен сезон“ заяви Янмаат.

„Радваме се, че Дарил идва в нашия клуб. Той е перфектният пример за модерен краен бранител, който е силен в защита, но и много опасен в нападение. Направи отлично световно първенство и се надяваме, че ще продължи с това си представяне и в Нюкасъл“ изтъкна мениджърът Алан Пардю.