Защитникът на Спортинг Лисабон Маркос Рохо се извини на клуба за поведението си от последните дни и днес се очаква да поднови тренировки. 

Футболистът отказа да тренира с португалците, след като разбра, че за него е получена оферта от Манчестър Юнайтед. 

Ръководството на клуба обаче му наложи дисциплинарно наказание и президентът обяви, че ако тимът не е доволен от предложението за играча, той няма да напусне Лъвовете. В крайна сметка обаче Рохо реши да поднесе извиненията си. 

„Бях силно объркан и съжалявам за това. Не трябва да забравям, че Спортинг ме привлече, когато не бях на най-доброто си ниво и ми даде възможност да играя в голям европейски клуб. Бих искал да благодаря за доверието и ще се присъединя отново към състава, за да тренирам утре (понеделник)” заяви Рохо пред клубния телевизионен канал. 

Твърди се, че от Юнайтед са предложили 16 милиона паунда за играча, но неговата клауза за разтрогване на контракта е почти два пъти повече – около 30 милиона лири и клубът естествено ще направи опит да измъкне колкото повече пари от Червените дяволи. 

Луис ван Гаал харесва Рохо, който може да играе както като краен защитник, така и като централен бранител, но не е ясно дали английският клуб ще увеличи предложението си.