Хъл Сити официално привлече в редиците си полузащитника на Нюкасъл Юнайтед Хатем Бен Арфа под наем за новия сезон във Висшата лига.

Сделката бе финализирана в последния момент от трансферния прозорец. По този начин 27-годишния футболист ще има възможност да започне "на чисто" със състава на "Тигрите", след като имаше сериозни проблеми в Нюкасъл, в последно време.

Миналият сезон не бе от най-успешните за французина на "Сейнт Джеймсис Парк", но той все пак ще получи шанс да възроди кариерата си в Хъл.

Среднякът в английския елит бе един от най-активните клубове през последния ден на трансферния прозорец и вчера тимът счупи и трансферния си рекорд.

"Тигрите" привлякоха уругвайския нападател на Палермо Абел Ернандес срещу сума от рода на 8 милиона паунда, която е абсолютен рекорд. Уругваецът пък парафира за 4 години с тима, като се очаква да замени напусналия Шейн Лонг. 

Освен това отборът привлече под наем в редиците си уругваеца Гастон Рамирес от Саутхямптън, който така и не успя да се утвърди в състава на "Светците" след трансфера си от 12 милиона паунда в клуба от редиците на Болоня.